Meester Podcasper

Aflevering 4: Suzanne Konings - Kodály is for Everyone!

April 7, 2021

In deze vierde aflevering is Suzanne Konings te gast. Suzanne is hoofd muziektheorie aan het Koninklijk Conservatorium in den Haag en tevens hoofd van de master Music Education according to the Kodály Concept.

Zoltán Kodály was een Hongaars componist en muziekpedagoog die het muziekonderwijs in Hongarije heeft hervormd. We spreken uitgebreid over de toepassing van zijn visie in het Nederlandse onderwijs.

Voor meer informatie, kijk op www.muziekalsvak.nl of www.kodalyhub.com 

 

Suzanne Konings studeerde Theorie der Muziek aan het Conservatorium van Amsterdam en het Koninklijk Conservatorium Den Haag en is sinds 2004 Hoofd Muziektheorie aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Ze doceert muziektheorie en musicianship-cursussen voor studenten aan het Koninklijk Conservatorium en voor de zangers van De Nationale Koren. Vanaf 2009 specialiseert ze zich in het lesgeven in muziek volgens het Kodály-concept. Samen met internationale collega's biedt ze trainingen aan voor docenten en musici op basisscholen, muziekscholen en in het hoger muziekonderwijs. Suzanne is lid van het toezichthoudend bestuur van de Kathedrale Koorschool Utrecht, waar een nieuw muziekcurriculum voor basisscholen wordt ontwikkeld. Sinds 2014 is ze ook het hoofd van de Master of Music Education volgens het Kodály Concept aangeboden door het Koninklijk Conservatorium. Suzanne is sinds 2020 voorzitter van de Nederlands-Vlaamse Vereniging voor Muziektheorie.

Podbean App

Play this podcast on Podbean App